Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Österrike: Apfelstrudel

Publicerat torsdag 4 november 2010 kl 07.00
Anna Sandrén bor i Österrike
(3:05 min)


Recept från Anna Sandrén i Österrike

Det här behöver du:
Smördeg
1 kg äpplen
100 g smör
1 1/2 dl ströbröd
1 dl socker + 1-2 tsk kanel
ev. 1 dl (65 g) hasselnötter
lite florsocker

Gör så här:
Smält smöret. Kavla ut smördegen och pensla den med lite av smöret. Skala och skiva äpplena tunt och fördela dem över ca 2/3 av smördegen.

Blanda ströbröd, resten av smöret, socker, kanel och ev hackade nötter. Klicka på blandningen uppepå äpplena.

Rulla ihop hela härligheten och lägg den som en "hästsko" på smord bakplåt. Grädda i 200-225 graders ugnsvärme i 30-40 minuter. Pudra over lite siktat florsocker när kakan svalnat.

Servera i tjocka bitar, gärna tillsammans med vispad grädde eller vaniljsås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".