Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Österrike: Knödel

Publicerat torsdag 4 november 2010 kl 07.00
Anna Sandrén bor i Österrike
(3:05 min)


Recept från Anna Sandrén i Österrike

Ett tips är att tillsätta tärnat fläsk och persilja i smeten innan bollarna rullas. Alternativt kokad spenat. Servera dessa typer av knödel med smält smör och riven parmesan.

Det här behöver du:
21 skivor vitt formbrod
4 st ägg
2 dl mjölk
2 dl riven parmesanost
malen muskot
smör el olivojla
salt

Gör så här:
Ta ut det vita inkråmet från brödet och tärna det. Blöt det tärnade brödet med uppvispat ägg och mjölk. Det ska inte bli helt blött utan bara genomfuktigt så tillsätt lite åt gången eftersom mängden brödtärningar kan variera beroende på luft och typ av formfranska. Tillsätt sedan riven parmesanost och malen muskot.

Forma massan till stora bollar. Koka upp vatten med lite smör och olivolja, salta ordentligt. Lägg ner bollarna och koka dem tills dom stiger upp mot ytan ungefär till hälften i vattnet.

Ta upp knödeln och servera varmt förslagsvis med bräckt kassler och surkål.

Ett tips! Det går bra att steka upp knödeln i skivor dagen efter. Använd en vanlig stekpanna med smör i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".