Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grovt tunnbröd

Publicerat lördag 18 december 2010 kl 00.00
1 av 2
Våga byta ut vetemjölet mot råg- och grahamsmjöl.
2 av 2
Våga byta ut vetemjölet mot råg- och grahamsmjöl.

50 g margarin
1 liter mjölk
50 g jäst
4 msk sirap
1msk salt
1 liter grovt rågmjöl
1 liter grahamsmjöl
ca 5 dl vetemjöl

Smält margarinet, häll i mjölken, låt bli ljummet 37grader, smula i jästen. Häll i sirap,salt, rör om så att jästen löser sig. Häll i allt råg- och grahamsmjöl. Arbeta ihop degen. Tillsätt så mycket vetemjöl att degen släpper bunken. Låt jäsa till dubbel storlek.

Arbeta ihop degen. Knåda på mjölat bakbord, dela i 20 bitar, vilket ger 20 stora kakor, eller dela i 70-80 bitar ca 5 st till varje plåt. Mer jobb men lämpligare storlek på kakorna. Nagga kakorna. Grädda utan ytterligare jäsning i 250 grader ca 6 min Passa noga!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".