Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Ostspäckad falukorv

Publicerat torsdag 3 februari 2011 kl 08.00

3 februari 2011

I Hemmets Veckotidning nr 45/1960 publicerades ett recept som förändrade mångas matvanor. I en annons för Kungsörnen och Felix fanns receptet på den hela falukorvsringen. Variera med potatismosberg i mitten. Senap, lök och skivad tomat i skårorna är varianter på temat.

Till 4-6 pers

1 falukorvsring, ca 750 g
smör
200 g ost
tomatketchup
spaghetti eller potatismos till servering

Dra skinnet av korven (om den har sådant). Lägg den i en smord ugnssäker form. Skär centimetertjocka skivor, men bara så djupt att de fortfarande hänger ihop i botten.

Värm ugnen till 200-225 grader. Lägg en skiva ost i varje skåra och ringla över ketchup. Ställ in formen i ugnen tills osten har smält och korven har fått vacker färg. Servera med spaghetti eller potatismos och låt för all del barnen göra motorväg i moset eller skriva sina namn med mer ketchup i spaghettin.

Recept från Lilla nostalgiboken 60-talet Annica Triberg & Eva Kallhed

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".