Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Päronhalvor med smält mintchoklad

Publicerat torsdag 17 februari 2011 kl 08.00

17 februari 2011

Efterrätter skulle ta så lite tid som möjligt. ”Genvägar” var ett fint ord och mamma (och faktiskt även pappa vid det här laget) visade nästan stolt upp att man hade använt burkar och halvfabrikat.

Till 4 pers

8 After Eight chokladplattor
8 konserverade päronhalvor
vispad grädde eller glass

Värm ugnen till 250 grader.
Lägg päronhalvorna i en ugnssäker form och ovanpå dem en bit mintchoklad. Ställ in formen i ugnen till chokladen har smält, det tar bara ett par minuter. Servera med grädde eller glass.

”Mamma kunde aldrig uttala After Eight utan att trassla in tungan. I stället brukade hon fråga *är klockan tillräckligt mycket för efterrätt nu?’ Då förstod alla vad vi skulle få till dessert.”

Anna, född 1967
Lilla nostalgiboken 70-talet Annica Triberg & Eva Kallhed

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".