Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Wokad scampi indienne

Publicerat torsdag 3 mars 2011 kl 08.00

3 mars 2011

Jätteräkor började dyka upp i frysdiskarna och de vanlilga grönländska fick en konkurrent vid finare middagar. Wokat var också en het trend och på mångas önskelista stod en stor, rund wokpanna.

Till 4 pers

600 g stora, råa räkor
curry
2 msk olivolja
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
6 tomater, i klyftor
tabasco
salt
6 cl konjak
1 litet salladshuvud, strimlat
jasminris

Gnid in räkorna med currypulver. Hetta upp oljan i en wokpanna eller en stor stekpanna och stek räkor, lök och vitlök hastigt. Tillsätt paprika och tomater och vänd runt i het panna. Krydda med tabasco och salt
Ha ett  lock till hands, vrid upp värmen och stäng av fläkten. Slå på konjaken och tänd eld på den (kan uteslutas). Låt den brinna ut.
Vänd ner salladen och servera med ris.

Lilla nostalgiboken 80-talet Annica Triberg & Eva Kallhed

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".