Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
17 februari 2011

Ljuva 70-tal!

Publicerat torsdag 17 februari 2011 kl 08.00

I veckans Meny blickar vi tillbaka på 1970-talet. På menyn står bl. a plankstek och päronhalvor med smält mintchoklad. Klassisk 70-talsmat som gärna serverades i gillestugan.




Men det blir inte bara skåpmat från 1970-talet. Kastrullhäxan Tina Brantberg serverar en modern kinagryta

och Mats Ahlberg ger tips och recept på mat att ta med till jobbet.  

Meny har också träffat männen bakom matguiden Sveriges Bästa Bord, som i år firar 20-årsjubileum.

Vi besöker även Myrvikens skola i Jämtland där hemkunskapseleverna har gett ut en brödbok med massor av recept för alla som gillar att baka. 
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".