Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Selleribiffar med rostad mandel

Publicerat torsdag 24 februari 2011 kl 08.00

24 februari 2011

1 dl mandelspån
2 dl finhackad lök
1 riven vitlöksklyfta
2 dl riven rotselleri
1 zucchini (grovt riven utan kärnor) eller 2 små morötter
2 ägg
1 tsk fransk senap
1-2 msk hackad persilja
salt och nymalen peppar
1-2 msk dinkelmjöl (fullkorn)
Till paneringen:
1-2 dl Panco- ströbröd (asiatiskt ströbröd)
1-2 msk rismjöl
1 dl mandelspån

Börja med att rosta 1 dl av mandelspånen i ugnen eller i en belagd panna, de ska bara få lite färg och dofta gott. Låt svalna och smula sönder dem en aning.

Blanda ihop resten av alla ingredienser till biffarna, rör sist ner de rostade mandelspånen. Forma små runda biffar av smeten.

Blanda ihop alla ingredienser till paneringen och doppa biffarna i det, ev. kan man behöva en lättvispad äggvita för att få fast paneringen. Doppa då först biffarna i den lättvispade äggvitan och sedan i paneringssmulorna.

Stek biffarna i smält smör minst 3-5 minuter på varje sida, eller bryn dem runt om och sätt in dem i 200° varm ugn i ca 8 minuter.

Servera gärna en god svampsås och äppelmos till eller servera dem som en hamburgare med skivad lök, skivad ost och en hamburgerdressing samt några krispiga gröna salladsblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".