Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Salami och mozzarellakyckling med pasta

Publicerat torsdag 21 april 2011 kl 08.00

21 april 2011

4 port

4 kycklingfiléer (500g)
1 zucchini
4 soltorkade tomater
8 skivor pepparsalami (tunna skivor)
1 påse mozzarella (125g)
1 tsk salt
1 msk olja
1 krm svartpeppar
½ kruka basilika

Sätt ugnen på 250 grader. Skär zucchinin i ½ cm tjocka skivor. Skär tomaterna i strimlor. Skär osten i skivor. Banka ut filéerna med en liten kastrull och salta. Stek dem i ½ msk olja ca 2 min på var sida. Lägg över i ett ugnssäkert fat. Stek zucchiniskivorna ca 1 min på var sida i resten av oljan. Lägg på salamiskivor zucchiniskivor ost och sist tomatstrimlorna. Gratinera i övre delen av ugnen ca 4-5 min. Strö över svartpeppar och basilikablad. Serveras med nykokt pasta

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".