Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Korv och böngryta med enbär

Publicerat torsdag 19 maj 2011 kl 08.00

4 port

4 goda korvar (500 g)
2 msk olja
4 morötter i strimlor gärna olika färger2 rödlökar i skivor
2 vitlökklyftor, finhackade
2 msk tomatpuré
2 dl rödvin
2 dl köttbuljong
250 g körsbärstomater i halvor
400 g smörbönor
2 rosmarinkvistar eller timjan hackade
½ tsk krossade enbär
salt och peppar

Stek korven i olja, ta upp och ställ åt sidan. Fräs morötter, lök och vitlök några min. Tillsätt tomatpure. Slå på vinet och låt det koka in lite. Tillsätt buljongen men spara lite, att ev späda med.
Tillsätt tomaterna och avsilade bönor. Lägg till sist i enbär och rosmarin eller timjan låt puttra i 20- 25 min. Rör om då och då.
Lägg i korven i slutet av koktiden och låt det hela bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ett gott bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".