Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Citron- och kaprisstekt laxfjäril med crème fraiche hollandaise

Publicerat torsdag 14 april 2011 kl 08.00

4 port

4 laxfjärilar
1tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 citroner
1 msk smör
1 msk rapsolja
4 msk kapris

Sås: 
3 äggulor  
3 msk vitt vin  
2 dl crème fraiche
1 msk pressad citronsaft
½ tsk salt
½ krm nymald vitpeppar

Tillbehör:
små nykokta potatisar 
en påse babyspenat (80 g)

Börja med såsen:
Blanda äggulor och vin i en kastrull. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten. Sjud under ständig vispning tills gulorna tjocknat.

Ta kastrullen från värmen. Vispa tills gulorna kallnat, blanda i crème fraiche. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Salta och peppra laxfjärilarna. Skölj citronen noga. Skala av det yttersta gula skalet och skär det i tunna strimlor.

Stek laxen i smör- och rapsolja ca 5 min på var sida tillsammans med citronskal och kapris. Halvera potatisen och blanda med lite lätt stekt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".