Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Färsbiff med smak av dijonsenap

Publicerat torsdag 5 maj 2011 kl 08.00

och smörgåsgurka, persiljesmör och matvetesallad

5 maj 2011

4-6 port

600 g nötfärs
1 msk dijonsenap
3 msk smörgåsgurka
4 äggulor
2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk rapsolja

Hacka gurkan. Blanda ihop alla ingredienserna förutom oljan. Forma 4 eller 6 biffar, ruta dem med en kniv. Stek dem i oljan ca 3 min på var sida.

Persiljesmör:
100 g rumstempererat smör
½ kruka persilja
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Hacka persiljan och blanda med smör och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Smörj äggkoppar med olja och klä med plast. Fyll kopparna med smöret. Lyft upp smöret och lägg på de varma biffarna före serveringen så att smöret smälter.

Matvetesallad:
400 g matvete
1 l vatten
1 msk grönsaksfond
2 röda paprikor
1 gul paprika
1 citron, saft och skal
2 msk olivolja
½ dl vatten
1 knippa persilja, hackad
½ dl balsamicovinäger
1½ msk råsocker
½ purjolök
300 g tomater i valfri färg och storlek
50 g soltorkade tomater
salt och peppar

Koka upp vatten med fond tillsätt matvetet och låt koka i ca 20-25 min. Sila av ev vatten som är kvar. Skär paprikorna i bitar. Finstrimla soltorkade tomater och purjolök. Halvera tomaterna och skär i bitar.  Riv skal och pressa citronen. Blanda vatten, olja och övriga ingredienser. Slå marinaden över salladen. Smaka av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".