Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mörbräserad spetskål

Publicerat torsdag 10 mars 2011 kl 08.00

10 mars 2011

Skär kålen i 3x3 cm stora flak, skär gärna bort den hårda nerven.

Förkoka kålen i saltat vatten i ca 2 minuter, häll av och spola med kallt vatten.

Låt rinna av väl och lägg ner i en gryta tillsammans med några klickar smör och hackad salladslök. Salta och sockra (kumminsocker) lite lätt och låt nu kålen småputtra tills den är mjuk, tillsätt gärna någon klick smör under tidens gång.

Smka av med mera salt, socker och ev. lite tryffel om det finns, annars en droppa svart tyffelolja.

Nu har kålen en underbar smak och smörig konsistens.

Kumminsocker:
1 rågad msk hel kummin
2-3 msk råsocker eller gärna ljus muskovadosocker

Stöt kumminfrö i mortel och blanda sedan med sockret.
Förvara i en burk med lock.
Detta socker är mycket gott till kålrätter och även att strö över en stekt fläskkotlett eller fläsk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".