Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Citronstuvad kålrabbi

Publicerat torsdag 10 mars 2011 kl 08.00

10 mars  2011

3 mindre kålrabbi
1 msk smör
1 dl grönsaksbuljong
3 msk crème fraiche
1 tsk rivet citronskal
2-3 msk citronsaft
½ -1 tsk strösocker
4 msk persilja (hackad) eller körvel
salt, peppar, en nypa riven muskotnöt 

Skala kålrabbin, men skala sparsamt på översidan, där den späda blasten finns. Skär den sedan i mindre stavar, tärningar eller halva skivor och fräs i lite smör utan att det ta färg. Tillsätt grönsaksbuljongen och citronsaften, låt det bräsera under lock i ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche, citronskal och muskotnöt. Låt det puttra i ca 1-2 minuter till, smaka av med ev. lite socker eller honung och avsluta med hackad persilja eller körvel.

Variera gärna anrättningen med riven ost, ost är gott till kålrabbi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".