Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Choklad pannacotta

Publicerat torsdag 10 mars 2011 kl 08.00

10 mars 2011

1 blad gelatine
5 dl grädde
2 msk strösocker
1 kanelstång
1 stjärnanis,
½ tsk stött kardemumma
1 liten nypa malen muskotnöt
1 delad vaniljstång
200 g mörk choklad med hög kakaohalt (70%)
2 msk mörk rom 

Häll grädden i en gryta och tillsätt alla kryddor och sockret. Koka upp och drar av, låt det hela dra med locket på glänt i ca 20 minuter och sila sedan av.

Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 minuter.

Värm upp den kryddiga grädden igen och häll den över den hackade chokladen. Rör om, tills chokladen har smält och det blivit en homogen chokladsmet.

Värm 2 msk brun rom i en liten gryta, tag upp gelatinbladen ur vattnet och smält i den varma rommen, häll detta i den ännu varma chokladsmeten och rör om ordentligt.

Häll upp i fina portionsformar och låt stelna i minst 3 timmar i kylskåpet.
Ta ut pannacottan lite innan den ska serveras, så den inte är kylskåpskall.

Skeda lite av fruktcocktailen över pannacottan.

Exotisk fruktcocktail:
exotiska frukter efter eget val t.ex. mango, ananas, sharonfrukt, kiwi
fint rivet skal från 1 limefrukt samt saft från halva
½ tsk fint riven färsk ingefära
1-2 msk fint strimlad mynta el citronmeliss
lite rom eller citruslikör
1 tsk honung 

Skala, kärna ur och tärna frukterna ganska fint och blanda ihop med resten av ingredienserna.  Låt stå och marinera en liten stund.
Servera över choklad pannacottan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".