Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Svens kålrabbi med sesamrostad svamp

Publicerat torsdag 10 mars 2011 kl 08.00

10 mars 2011

1-2 kålrabbi
trattkantareller (eller annan skogssvamp)
½ tärning grönsaksbuljong
2 msk soya
1 dl grädde
2 msk rostade sesamfrön
1-2 tsk citronsaft
2 schalottenlökar
salt och vitpeppar
smör till stekning
olivolja, ev. några droppar 

Skala kålrabbin och skär den i sockerbitsstora bitar. Lägg den i en kastrull och slå på vatten så att det täcker.

Smula i en halv tärning grönsaksbuljong. Koka under lock till dess att kålrabbin känns mjuk. Det tar cirka 20 minuter.

Häll sedan av vattnet och tillsätt grädden. Låt det koka ihop och mixa sedan till en jämn puré. Smaksätt med salt och vitpeppar samt citronsaften.

Hacka löken och stek den tillsammans med svampen, i smör. Tillsätt soyan och låt den koka in. Blanda i ungefär 1 msk rostade sesamfrön.

Lägg den varma purén i en skål och toppa med lök- och svampblandningen.  Strö över resten av sesamfröna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".