Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Amerikansk äggtoddy

Publicerat torsdag 14 april 2011 kl 08.00

14 april 2011

För mig är äggtoddy lika med ont i handleden… Undrar hur många äggulor jag har vispat med bara en gaffel i ett högt glas, tålmodigt i väntan på att råsockret ska tystna men samtidigt under muntert samtal med vännerna. Därefter kom belöningen: en rejäl skvätt mörk rom, ett par stänk riven muskot dags att provsmaka. Numera har jag övergått till att använda lattevispen i stället, betydligt mer skonsamt mot handleden, men inte lika traditionstyngt. För den som vill variera sin toddy kommer här ett recept på en amerikansk äggtoddy med rejält drag i.

Till 4-6 glas:

3 ägg
3/4 dl socker
1 dl vispgrädde
1 dl kaffegrädde
2 dl mjölk
muskotnöt, fint riven
½ dl rom
2 dl whisky

Dela äggen. Vispa vitorna styva. Vispa gulorna med sockret. Vispa vispgrädden separat.Vänd ner vitorna i kaffegrädden med mjölken och gulorna. Tillsätt spriten långsamt, vänd ner vispgrädden och rör om försiktigt. Häll upp i glas och toppa med nyriven muskot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".