Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
2011-04-14

Meny dukar upp inför påskhelgen

Publicerat torsdag 14 april 2011 kl 08.00

Påsken står för köksdörren och i veckans Meny får du tips på påskmat. Gästkocken Ingrid Brentel, restauranglärare i Sävsjö, bjuder på citron- och kaprisstekt laxfjäril med hollandaise.


Annica Triberg, välkänd matskribent, berättar om påskmaten i olika länder och serverar bl. a ett grekiskt påskbröd, amerikansk äggtoddy och svenskt påsklamm med sparris.






Karsten Thurfjell, menys dryckesexpert, testar öl och vin till påskbordet.

Julia och Alexander Kemna lämnade storstaden Berlin för att koka karameller i en liten by på östra Öland. Meny  har tittat in i karamellköket.



Vi träffar också ungdomar, alla födda på 1990-talet, som berättar om sina matvanor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".