Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
21 april 2011

GLAD PÅSK önskar Meny

Publicerat torsdag 21 april 2011 kl 08.00
1 av 3
2 av 3
3 av 3

Radioköket i Kalmar lyser i påskens färger - gult och grönt. På det vackert dukade bordet väntar bl. a Karin Franssons påskägg och vårlig lax och strömming.





Gästkocken Ingrid Brenthel serverar vårkyckling med salami och mozzarella.


Håkan Larsson dukar fram en vårlig laxsallad med pocherat ägg och hovmästarsås - en försvenskad variant av salade nicoise. Till salladen föreslår Håkan ett glas tysk riesling, serverad väl kyld.

I vår serie Matresan är vi framme vid avsnittet .

Meny besöker också en lammgård i Dala-Järna och en äggproducent söder om Kalmar.

Sven Ekberg rundar av påskmiddagen med programledarens" citronfromage" - den perfekta desserten till påskens gästabud. alla älskar citronfromage, stora som små.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".