Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Domsjö fabiker i Hörnettområdet med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.15)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Programledarens Citronfromage

Publicerat torsdag 21 april 2011 kl 08.00

21 april 2011

Det här behöver du:
4 blad gelatin
4 äggulor
4 äggvitor
1½ dl socker
kornen av en halv vaniljstång
2 citroner
5 dl vispgrädde 

Så här gör du:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i tio minuter.
Vispa äggulorna vita med socker och vaniljkornen.
Tillsätt fint rivet citronskal.

Pressa saften ur citronerna - ungefär 1 dl. Värm i en kastrull.
Krama vätskan ur gelatinbladen och lägg dem i den varma citronsaften. Rör tills gelatinet löst sig. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden - inte för hårt.

Häll den avsvalnade citronsaften i en tunn stråle i äggulesmeten och vispa under tiden. Rör därefter runt med en sked tills smeten börjar sätta sig. Det tar ett par minuter.

Vänd sedan ner hälften av äggvitorna i ägg- och citronsmeten, därefter grädden och resten av vitorna. Rör sedan försiktigt så att du inte slår ut luften ur fromagen.

Fördela fromagen i portionsglas. Täck med plastfolie och ställ i kylen tills den ska serveras.

Serveringstips:

Toppa med en klick vispgrädde, små sockerägg, citronskivor och riven karamellfärgad kokos.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".