Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Torskrygg med brynt smör, pickles och örter

Publicerat onsdag 27 april 2011 kl 10.51
Foto: Bengt Larsson

I Meny 28 april 2011.

Ingredienser, 4 portioner:

600 g fin torskrygg
200 g smör
1 morot
1 polkabeta
4 toppiga rädisor
blandade örter
½ dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
salt

Tillagning

Börja med att gnida in torsken med salt och låt stå i en timme.

Koka upp vatten, socker och ättika, låt kallna.

Skala och hyvla rotsakerna väldigt tunt, lägg i kallt vatten.

Koka upp vatten i en låg vid kastrull, tillsätt lite salt.

När det kokar läggs fisken ner, lägg på lock och dra åt sidan.

Låt stå i ca 8 minuter.

Lägg smöret i en kastrull och bryn det, låt bottensatsen sjunka.

Vänd rotsakerna i 1-2-3 lagen.

Lyft fisken och lägg på tallrik.

Slå över smöret, lägg på rotsakerna och toppa med fina blandade örter.

Servera med nykokt färskpotatis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".