Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Varmrökt lax med Utöröra

Publicerat onsdag 27 april 2011 kl 10.56

I Meny 28 april 2011.

Utö Värdshus i Stockholms skärgård är en klassiker. Ett av deras många älskade recept är denna röra, perfekt till varmrökt lax som en liten förrätt. Välj gärna lax och räkor med omsorg, det blir bara gästerna gladare av!

Till fyra:

600 g varmrökt lax
4 skivor kavring
smör
1 lime i klyftor

Till röran:
1 dl crème fraiche
100 g räkor, handskalade
2 hårdkokta ägg, hackade
ett knippe finhackade dill
50 g Kalles kaviar
50 g finhackad rödlök
vitpeppar, kajennpeppar

Skär ut fyra fina bitar lax.

Blanda alla ingredienser till röran och ställ den kallt. Smöra brödet.

Strax före serveringen, lägg laxen på brödskivorna, toppa med en klick röra och garnera med en limeklyfta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".