Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Tiramisù

Publicerat onsdag 27 april 2011 kl 11.09

I Meny 28 april 2011.

Betyder ungefär ”pigga upp mig” på italienska. Och nog blir man lätt yster av denna favoritdessert! Passar kanonbra att knåpa ihop i förväg. Hittar du inte mascarpone går det att blanda lika delar kesella och vispgrädde. Detsamma gäller kexen, kantskuren sockerkaka kan duga som substitut. Sak samma med Amaretton, någon annan likör eller konjak är inte heller helt fel. Fast då har man kommit en bra bit från originalet.

Till fyra:

2 äggulor
6 msk strösocker
200 g mascarpone
4 cl Amaretto
½ dl starkt kaffe
8 savoiardikex (”kattungor”)
kakao till servering

Vispa äggulor och socker poröst. Vänd ner mascarpone och Amaretto. Rör slätt.

Häll kaffet på ett fat. Doppa undersidan av kexen hastigt i kaffet, bara ett par sekunder. Varva ostsmet och kex i fyra portionsskålar, med ost överst. Täck med plastfilm och ställ dem i kylen i några timmar, så att allt hinner gojsa till sig.

Pudra över kakao och servera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".