Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Mandelfriterad västerbottenost

Publicerat torsdag 5 maj 2011 kl 08.00

5 maj 2011

6 tärningar västerbottenost ca 1,5-2 x 1,5-2 cm tjocka
½ dl vetemjöl eller hellre rismjöl
2 äggvitor
färska brödsmulor (mixat dagsgammalt vitt bröd) eller asiatiskt Panco ströbröd
krossad flagad mandel
2 dl rapsolja

Gör så här:
1. Vänd ostbitarna i ris- eller vetemjöl, sedan i uppvispat äggvita och sist i brödsmulorna blandad med krossad mandel.

2. Hetta upp oljan i en liten kastrull och fritera ostbitarna så att de får färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".