Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Myntastuvad kajp

Publicerat torsdag 5 maj 2011 kl 08.00

5 maj 2011

200 g kajp eller ung purjolök
4 msk vatten
1½ dl grädde
5 blad grönmynta
salt och peppar (vitpeppar)
1 nypa socker
smör

Skär av rotfästet på kajpen och skär den sedan i sneda lite mindre bitar, skölj de noga och låt dem sedan rinna av ordentligt.

Ta fram en traktörpanna eller dylikt och fräs kajpen i lite smör däri utan att det tar färg.

När kajpen fallit ihop, tillsätts vatten, salt och peppar. Sänk värmen och låt kajpen småputtra tills vätskan har ångat bort.

Tillsätt sedan grädden och en nypa socker, puttra vidare tills grädden börjar bli lätt krämig. Smaka av och tillsätt den strimlade myntan.

Även här passar det mycket bra med lite ramslök.

Stuvningen passar mycket bra till lax, då gärna kallrökt eller gravad även en knaperstekt makrill passar bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".