Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Potatislåda (frittata) med fetaost och gräddfil

Publicerat torsdag 5 maj 2011 kl 08.00

5 maj 2011

6 halvkokta ganska stora potatisar (kokta med skalet på)
1 liten gul lök
1 dl hackad förvälld ramslök
1-2 vitlöksklyftor
60-80 g smulad fetaost
1 vitlöksklyfta (riven)
5 ägg+ 1 äggula
1 dl gräddfil
0,7 dl grädde
½ -1 tsk salt
nymalen svartpeppar
smör

Sätt ugnen på 200°.
Skala den halvkokta potatisen och riv den på den grova sidan av rivjärnet. Skala och hacka löken, fräs den sedan några minuter i lite smör, ta upp och låt svalna.

Vispa ihop ägg, gulan, gräddfil och grädde.

Rör ner potatisen, osten, riven vitlök, lökfräset, salt och peppar samt ramslök.

Smörj en ugnssäker form och häll ner potatissmeten.

Sätt in lådan i ugnen tills den stelnat, det tar ca 20 minuter, beroende hur hög och stor formen är.

Ta ut potatislådan, låt den svalna något, skär sedan upp i bitar.

Lådan går att förbereda dagen innan och värma i ugnen igen, pensla ytan med smör.

Den är god till det mesta till och med kall till en bit sill eller rökt lax.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".