Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
5 maj 2011

Kajpsoppa och rabarberkaka på Menys majmeny

Publicerat torsdag 5 maj 2011 kl 08.00
Karin Fransson. Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio

Våren tvekar, men i Menys radiokök i Kalmar dukar vi trots det fram månadens primörer.
Karin Fransson bjuder bl a på kajpsoppa med västerbottenost, spetskål i citrongrädde och en bottenlös rabarberkaka med kanel.





Håkan Larsson försöker locka ut oss i trädgården med en matig macka där han blandar svenska och italienska influenser. Till mackan med bl a rostbiff och västerbottenost serverar han ett glas Campolietti från Valpolicella i Italien.

Månadens gästkock Ingrid Brenthel, restauranglärare i Sävsjö, serverar en lättlagad köttfärsbiff med goda tillbehör.

Dessutom tittar vi in i Jens Linders bibliotek. På hyllorna trängs gastronomisk litteratur från hela världen. Den här veckan bläddrar vi i "The Sherlock Holmes Victorian Cookbook".

Meny besöker också restauranghögskolan i Grythyttan där man startar en utbildning i "ambassadmåltider".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".