Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Scotch Woodcock (toast med sardell- och äggröra)

Publicerat torsdag 5 maj 2011 kl 08.00

Woodcock betyder egentligen morkulla, men denna lilla smörgås – som man än idag kan få sig serverad i England – består av äggröra och sardeller. En lysande kombination.

"The Sherlock Holmes Victorian Cookbook: Favourite Recipes of the Great Detective and Dr. Watson” av William Bonnell (assisterad av kocken Willy Brand).

En kokbok med viktorianska recept som skulle ha passat den legendariska detektiven. I boken om finns många viktorianska recept: Syllabub (vin grädde och socker), Toad-in-the-Hole (paddan i hålet, korv i ett yorkshire pudding smet (ägg, mjöl, flott och mjölk), Gooseberry Fool och Inky Pinky (rostbiff skivor sjudna med lök och morötter); sandwichar och picklade ägg att sluka under svindlande bovjakter; soppor och grytor att sörpla under dimmiga Londonkvällar på Baker Street.

4 små portioner

8 sardellfiléer
4 äggulor
¾ dl vispgrädde
4 rostade bröd
smör

1. Finhacka sardellfiléerna.

2. Vispa äggulorna i en metallbunke och häll i grädden.

3. Placera bunken i ett vattenbad (en stor kastrull med vatten till exempel). Värm smeten under vispning tills en tjocknar. (obs den ska inte koka eller gryna sig).

4. Rosta brödskivorna. Bred dem med smör. Bred på sardellhacket. Placera brödskivorna på varsin assiett. Fördela äggsmeten och servera på en gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".