Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept. Cathrines aïoli

Publicerat torsdag 12 maj 2011 kl 08.00

12 maj 2011

”Ajåliii”, låter det i Frankrike (inte ajåååli, som huvuddelen av svenska servitörer envisas med att säga). Lättast gör man den i en matberedare. Se till att alla ingredienser är rumsvarma.

Till fyra:
1 ägg
1 msk senap, gärna dijon
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citronsaft
¼ tsk salt
2 dl rapsolja
salt, svartpeppar

Knäck ägget i en matberedare. Tillsätt senap, vitlöksklyfta, citronsaft och ¼ tsk salt. Kör på lägsta hastighet i en halv minut. Häll sedan, medan maskinen går, oljan genom hålet i locket i en tunn, tunn stråle, annars är det risk att såsen skär sig. Stanna maskinen och smaka av med peppar och eventuellt mer salt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".