Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Béarnaiseyoghurt

Publicerat torsdag 12 maj 2011 kl 08.00

12 maj 2011

Åh du ljuvliga bearnaisesås, varför är du en sådan tungvispad fettbomb? Här har jag experimenterat mig fram till en något midjevänligare bea som är klar innan du ens hunnit säga ”sprucken smörsås”.

4 portioner
5 minuter

 50 g smör
1 msk torkad dragon
½ tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
½ tsk worcestershiresås
1 ½ dl naturell turkisk
yoghurt, 10 %, lätt rumstempererad tabasco (några droppar)
salt och grovmalen svartpeppar 

Lägg smör och dragon i en kastrull och smält smöret. Ställ åt sidan för att svalna något. Vispa samman senap, vinäger, worcestershiresås och yoghurt i en bunke. Vispa ner det smälta smöret i en tunn stråle. Vispa kraftigt. Smaka av med tabasco, salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".