Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Smokey melonsalsa

Publicerat torsdag 12 maj 2011 kl 08.00

12 maj 2011

Liquid smoke är som rök på flaska – lika magisk som anden i flaskan. Jag använder den ofta som smaksättare i hamburgare eller marinader, men till just vattenmelon är den otroligt god. Men ”go easy on the smoke”, för det behövs väldigt lite för att få väldigt mycket smak.

4 portioner
5 + 20 minuter

500 g kärnfritt fruktkött av vattenmelon
1 liten rödlök
1 krm liquid smoke
½ tsk tabasco chipotle
1 msk rapsolja
2 dl grovhackad koriander
flingsalt och grovmalen
svartpeppar 

Skär vattenmelonen i tärningar och lägg dem i en bunke. Strimla löken och tillsätt den tillsammans med liquid smoke, tabasco, rapsolja och koriander. Blanda alltsammans och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå i 20 minuter innan du serverar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".