Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Chorizosmör

Publicerat torsdag 12 maj 2011 kl 08.00

12 maj 2011

Dra mig baklänges vilket smör! Otroligt gott till en stadig biff eller varför inte en entrecote. Får du inte tag i rå, eller färsk som man också säger, chorizo kan du använda den redan tillagade varianten. Då får du bara hacka den fint innan du steker den. 

ca 6 portioner
10 minuter + 2 timmar

125 g chorizo, helst rå

150 g rumstempererat smör
1 ½ tsk pimentón (rökt paprikapulver)
flingsalt och grovmalen
svartpeppar 

Ta bort skinnet på den råa chorizon och stek innanmätet i en stekpanna med lite smör. Rör om hela tiden så att den faller isär likt en grov färs. Krydda med pimenton och låt sedan svalna. Rör samman smör och den kalla chorizon i en bunke och smaka av med salt och peppar. Klicka ut kryddsmöret på bakplåtspapper och rulla ihop till en tajt korv. Låt ligga i frysen i minst 2 timmar och ta ut i rumstemperatur 15 minuter innan det skärs upp och serveras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".