Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Spenat- och prästostfrittata

Publicerat torsdag 29 juli 2004 kl 11.26

Menys sommarkockar vecka 29-35

250 g färsk spenat eller 1 paket fryst
1 sommarlök
1 bunt gräslök finskuren
2 vitlöksklyftor
5 ägg + 1 äggula
1 dl gräddmjölk
1 dl riven prästost
salt och peppar samt lite riven muskotnöt
4 små kokta potatisar (skivade)
smör 

Plocka spenaten och förväll den i saltat vatten i ca 1-2 minuter. Låt rinna av ordentligt, krama gärna ur den lite. Skala och hacka löken och vitlöken. Svetta de tillsammans i lite smör tills löken blir glasig.  Lägg ner spenaten, slunga runt och drar av. Smörj en ugnssäker form väl och bottna med den skivade potatisen.  Rör ihop äggen, gulan, gräddmjölk, osten salt, peppar och muskotnöt.  Blanda ner den frästa lök- och spenatröran samt gräslöken och häll detta över potatisen.  Sätt in i 200° förvärmd ugn i c 25-30 minuter beroende hur tjock formen är. Låt frittatan stå och vila några minuter och skär den sedan upp i rutor. Servera gärna rökt fisk eller skinka därtill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".