Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Svartvinbärsglaserade rödbetor

Publicerat torsdag 29 juli 2004 kl 11.25

Menys sommarkockar vecka 29-35

15 små rödbetor (kokta och skalade) 

Till glaseringen:
4 msk smör
salt och peppar
2 tsk krossade fänkålsfrön
4 msk svartvinbärsvinäger+ 2msk svartvinbärsjuice
eller 1 msk mosade svarta vinbär
lite honung

Fräs rödbetorna i en panna tillsammans med vinäger, svartvinbärsjuice och de krossade fänkålsfrön, när vätskan har dunstad in i betorna ringlas honungen över, salta och peppra.  Servera rödbetorna till lammkött, fläskkött eller bara en grillad Hallomiost

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".