Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Vinbärsvin

Publicerat torsdag 29 juli 2004 kl 11.28

Menys sommarkockar vecka 29-35

1,5 kg röda vinbär
1,5 kg svarta vinbär
2,8 kg socker
1 g vinsvavla
3 g jästnärsalt
jäst

Repa de mogna bären från stjälkarna och mosa dem väl så att saften kommer fram. Slå över 8 liter vatten och sätt till vinsvavla, närsalt och jäst. Sila ifrån bärresteran efter 3-4 dygns synlig jäsning och rör ut sockret samt fyll på till 10 liters volym. Jäs färdigt på vanligt sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".