Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Krämig kantarelltoast med bönsallad

Publicerat torsdag 5 augusti 2004 kl 09.46

Meny vecka 32, 2004

4 skivor lantbröd
smör
300 gr kantareller, rensade
1 knipplök, finhackad
½ -1 dl portvin eller 1 msk balsamvinäger
1 dl vispgrädde
1 msk crème fraiche
2 msk finhackad persilja
salt och nymalen vitpeppar
4 msk sik- eller löjrom

Stek brödet gyllene i smöret. Stek kantarellerna i smör tills all vätska har ångat bort, tillsätt då den hackade löken och stek vidare till det börjar ta lite färg. Slå på portvin och låt det ånga in helt i svampen. Häll på grädden och crème fraiche, koka upp och låt puttra tills det börjar bli lite simmigt. Strö på persiljan och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Fördela svampen på brödet och toppa gärna med sik- eller löjrom. Servera med bönsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".