Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Bönsallad med bacon

Publicerat torsdag 5 augusti 2004 kl 09.46

Meny vecka 32, 2004

600 gr haricots verts, rensade
2 knipplökar
1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
½ citron, det rivna skalet
1 msk finhackad kyndel eller timjan
3 msk rödvinsvinäger
salt och peppar samt lite socker
6 msk olivolja
8 skivor bacon

Koka bönorna i saltat vatten tills de känns färdiga, men låt dem gärna ha en liten kärna kvar. Häll av vattnet och spola dem med kallt vatten, låt dem rinna av väl. Blanda ihop den hackade löken med vitlöken, salt, peppar, socker och citronskalet. Rör ner vinäger och avsluta med oljan och den hackade kyndeln. Marinera bönorna i det. Knaperstek bacon och bryt det i bitar. Fördela över bönsalladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".