Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Hallonkaka med mandel

Publicerat torsdag 5 augusti 2004 kl 09.37

Meny vecka 32, 2004

175°

1 liter hallon
250 gr mandel, skalad och mald
125 gr smör
3 dl strösocker blandat med 1 tsk vanillinsocker
3 ägg
1,5 dl strösocker till bären

Smält smöret och häll över till en bunke. Tillsätt 2 dl av sockret, mandeln och rör om ordentligt. Dela äggen. Rör ner äggulorna i mandelsmeten ett i taget, rör väl mellan varje gula. Vispa äggvitorna och tillsätt resterande 1 dl sockret, vispa till det liknar maräng. Vänd ner i mandelsmeten med varsam hand. Smörj en pajform väl och bred ut hallonen i botten på den. Strö 1,5 dl strösocker över bären och fördela kaksmeten över. Grädda i 175° ca 40-50 min. Servera med lättvispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".