Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Souvláki

Publicerat torsdag 12 augusti 2004 kl 09.13

Grekiska recept i Meny, vecka 33 2004

1 kg lammkött (lammbringa eller lammbog) eller fläskkarré
4 vitlöksklyftor
olja
1 finhackad gul lök
saften av en citron
1 knippa finklippt persilja
1 nypa oregano
salt och peppar

Köttet skärs i små bitar och gnids in med salt och peppar. Låt bitarna ligga 30 minuter i en skål med oljan, citronen, oreganon och saften från de pressade vitlöksklyftorna. Trä upp köttbitarna på spett. Grilla dem cirka 20 minuter. Blanda lök och persilja och strö detta över spetten innan de serveras direkt på tallriken. Pommes frites och grekisk sallad smakar härligt till.

Recept ur boken ”Vi lagar grekiskt” av Hará Vlachaki-Ljunggren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".