Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ulf Elfvings surströmmingslåda

Publicerat torsdag 19 augusti 2004 kl 11.44

I Meny vecka 34 2004

Rensa upp överblivna strömmingar – det räcker med några stycken – varva kokt kallpotatis med hackad lök och bitar av surströmmingsfiléerna. Slå över en äggstanning – t.ex. på tre ägg och två dl gräddmjölk, strö på lite skorpmjöl, toppa med några klickar smör och grädda i ugnen tills äggsmeten stannat – en dryg halvtimme i 200º brukar vara lagom; tiden beror ju på hur stor formen är. Jag tar det igen, smörj en form och varva skivor av kallpotatis med lök och surströmmingsfilébitar. Häll på äggsmeten, täck med ett lager ströbröd och lite smör och grädda en dryg halvtimme i 200º. Lådan ska ätas med smält smör eller brynt smör och jag lovar att smaklökarna gör vågen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".