Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Halvtorkade eller heltorkade tomater

Publicerat torsdag 26 augusti 2004 kl 12.55

Karin Franssons recept i Meny vecka 35 2004

12 tomater
salt, peppar, socker
några msk vitlöksolja
1 msk torkade örter (typ franska)

Till tomatkompotten:

Skålla och skala tomaterna, skär dem i halvor, salta, peppra och sockra dem ordentligt. Strö över de torkade örterna och droppa slutligen över lite vitlöksolja. Sätt in i ugnen på 80° tills de är halvtorkade, det tar ca 6-8 timmar beroende på hur stora de är. Vill man torka tomaterna helt, då bakar man dem på 60° tills de helt torra, det tar i regel 12 timmar. Om man heltorkar tomater behöver man inte ta av skalet. Lägg aldrig de nykörda tomaterna direkt i en burk, låt de stå framme på ett galler i 1 dygn, då torkar de ut ordentligt. Annars finns det en risk att de möglar!! Tomaterna måste vara helt torra och avsvalnade när de förvaras i sluten burk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".