Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Spaghetti Bolognese

Publicerat torsdag 23 september 2004 kl 10.20
Mats Ronander

Mats Ronander
Meny vecka 36 2004

Spaghetti Bolognese
4 port

300-400 g spaghetti
400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1-2 stjälkar selleri eller
1 bit rotselleri (ca 50 g)
1msk olja
1 burk hela tomater
1-2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 tärning hönsbuljong
1 lagerblad
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
nyriven parmesanost
50 g rökt sidfläsk

Skala lök, vitlök och morot. Skär alla grönsaker och fläsket i små tärningar och fräs dem i smör och olja i en stekpanna. Lägg över tärningar i en gryta. Bryn köttfärsen i det kvarvarande fettet och stek den under omrörning så att den smular sig. Lägg över i grytan. Hacka tomaterna och rör ner dem. Tillsätt tomatpuré, vin, buljongtärning, lagerblad, muskot, salt och peppar. Låt såsen koka under lock minst ½ timme, gärna längre. Späd eventuellt med vatten. Smaksätt gärna med oregano eller basilika. Servera såsen till nykokt spaghetti med nyriven parmesanost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".