Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Boeuf Bourgignon

Publicerat torsdag 2 september 2004 kl 12.29
Mats Ronander

Mats Ronander
Meny vecka 36 2004

5-6 port

1 kg grytbitar, högrev
1 bit rökt sidfläsk
1 morot
1 stor gul lök
½ flaska rödvin eller matlagningsvin
2 hg champinjoner
1 msk vetemjöl
3 vitlöksklyftor
1 lagerblad
bladpersilja
olja
salt och peppar 

Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skär baconet i strimlor. Skär löken och moroten ganska smått. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Fräs det strimlade baconet i en tjockbottnad gryta. När fettet smält häll i grönsakerna och fräs dem lätt utan att bryna. Lägg så i det brynta köttet och pudra över med vetemjöl. Blanda omkring så att mjölet fördelar sig jämnt. Tillsätt lagerblad, salt och peppar. Häll på vinet och pressa i vitlöksklyftorna. Låt det hela koka upp, sänk värmen och låt det  småputtra. Bryn champinjonerna i stekpanna och ställ dem åt sidan. En halvtimme innan grytan är färdig slår du i champinjoner och syltlök. Klipp över bladpersilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".