Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Pot au feu

Publicerat torsdag 2 september 2004 kl 12.30
Mats Ronander

Mats Ronander
Meny vecka 36 2004

6-8 port

1 kg benritt lammkött, kyckling av rygg, bringa eller bog
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
5 persiljestjälkar
2 kvistar färsk timjan
2 gula lökar
2 morötter
1 purjolök
nyriven pepparrot
finhackad färsk timjan till servering 

Lägg ner köttbiten i en gryta och häll på så mycket kokande vatten att köttet knappt täcks. Koka upp och skumma. Tillsätt kryddorna och låt köttet koka på svag värme 45-60 minuter. Lägg ner lök, morötter och purjolök, skalade, sköljda och skurna i stora bitar, runt köttet. Låt allt koka på svag värme med lock på grytan i ytterligare 30 minuter. Ta grytan från värmen och låt den stå med locket på i ca 10 minuter. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka det bland grönsakerna. Servera nyriven pepparrot, finhackad färsk timjan och skalpotatis till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".