Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gnocchi med svamp, tomat och parmesanost

Publicerat torsdag 2 september 2004 kl 12.31

Meny vecka 36 2004

4 port
 
600 g kokt potatis
3 ägg
3 dl riven västerbottenost
3 dl vetemjöl
1 krm cayennepeppar
salt
timjan
olivolja
3 schalottenlökar
150 g shiitakesvamp
150 g champinjoner
4 tomater
hyvlad parmesanost
salt och peppar  

Pressa den kokta potatisen i en bunke. Blanda potatisen med äggen och osten. Rör ner vetemjölet lite i taget till dess att degen inte klibbar. Smaksätt med cayennepeppar och salt och låt svalna i ca 10 minuter.
Forma långa rullar (ca 1 cm i diameter) av degen. Skär ner rullarna i ½ cm stora bitar. Platta till varje degbit med en gaffel.
Lägg gnocchin i uppkokat vatten smaksatt med salt, timjan och olivolja. Sjud dem försiktigt i vattnet till dess att de flyter upp till ytan, det tar ca 5-6 minuter. Tag upp dem med en hålslev och låt gnocchin rinna av på en fuktig handduk. Skiva schalottenlökarna tunt och dela svamparna i mindre bitar. Fräs löken och svampen i en panna. Klyfta tomaterna och ta bort kärnhusen. Vänd ner gnocchin i pannan och låt det fräsa i en liten stund. Blanda i tomaterna och salta och peppra. Häll över blandningen i en vid skål och hyvla parmesanost över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".