Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fårticks- och potatistorn

Publicerat torsdag 2 september 2004 kl 12.32

Meny vecka 36 2004

4 port 

2½ l (500 g) färsk fårticka
500 g kokt potatis
2 rödlökar
200 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl finskuren dill
3 ägg
4 dl gräddmjölk
1 citron

Skiva fårticka, potatis och lök. Stek svampen i en del av smöret, salta och peppra. Smöra en ugnsfast form och varva potatis, lök, svamp och dill i den. Vispa ner äggen i gräddmjölken, tillsätt salt och peppar. Häll ägg- och mjölkblandningen i formen. Grädda i 175-180º ugnsvärme 40-45 minuter. Smält resten av smöret och skär citronen i klyftor. Dela puddingen i portionsbitar och servera på varma tallrikar med smör och citronklyftor. 

Källa: Svampkokboken

Pelle Holmberg   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".