Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Surströmmingslåda

Publicerat torsdag 16 september 2004 kl 12.58

Menywebben vecka 38 2004

Smörj en mellanstor, ugnsfast form med smör eller flytande margarin. Bottna med ett lager skivad kokt potatis. Lägg på 8-12 surströmmingsfiléer, skurna i bitar. Häll över 1-2 dl hackad gul och/eller röd lök. Täck med ett lager potatis. Häll över en äggstanning gjord på exempelvis 3 ägg och 2 dl gräddmjölk med lite vitpeppar och aningen salt (se upp; surströmmingen är ju salt!). Avsluta med lite ströbröd och några klickar smör. Grädda i 200º tills äggsmeten stannat och lådan blivit vackert gyllenbrun. Ät med smält smör, öl eller vatten rekommenderas som dryck. En delikatess!

Ulf Elfving

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".