Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Dovrekaka

Publicerat torsdag 16 september 2004 kl 13.22

I meny vecka 38 2004

2 kakor
25 g jäst löst i 2 msk vatten väges tillsammans med
80 g ägg
50 g strösocker
160 g smör
270 g vetemjöl

Blanda detta till en smidig deg. Tryck ut 200 g deg i varje 16 cm-ring

Fyllning:
100 g smör (rumsvarmt)
100 g florsocker
2 tsk vaniljsocker

Rör ihop försiktigt. Spritsa fyllningen på det två kakorna. Den återstående degen kavlas ut och skäres i strängar som fördelas över fyllningen. Jäs kakan till ringens kant och pensla den med ägg samt garnera med mandel och pärlsocker. Bakas 25 minuter i 175 grader.

Anders Olsson, Älvsjö Konditori & Bageri AB

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".