Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Äppelål

Publicerat torsdag 23 september 2004 kl 14.07

I Meny vecka 39 2004

Flå ålen, rensa den under rinnande kallt vatten och stycka den i portionsbitar. Skala och tärna 4 gröna äpplen. Smörj en ugnsfast form, lägg ned ålbitarna på en bädd av äppeltärningar och krydda med salt och vitpeppar. Sätt formen i ugn på 250º, 10-15 minuter. Tag ut formen, strö över ströbröd och ös med fettet som samlats i formen, stek i ytterligare 10-15 minuter. Servera med 10-15 minuter. Servera med kokt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".