Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ugnsbakad lök med grädde och parmesan

Publicerat onsdag 26 oktober 2011 kl 23.59

Med Herman Rasmusson den 27/10-11

4 personer

Du behöver:

6 gula lökar (här, pärllökar!), skalade och ansade
smör

2–3 dl vispgädde

2 dl finriven parmesan
salt och nymald svartpeppar
några kvistar timjan, plockade

Lägg löken i kallt vatten i en stor kastrull och koka upp, sjud 15–20 minuter med lock. Sätt ugnen på 225 grader. Häll av vattnet och halvera lökarna. Lägg lökhalvorna med snittsidan neråt i en smord ugnsfast form. Salta, peppra och tillsätt timjan. Blanda grädden med hälften av parmesanosten och häll över. Lägg resten av osten på toppen. Grädda mitt i ugnen 50 minuter. Lökarna är goda att servera till grillat, kyckling, korv och fläskkött. Eller gärna med stekt fläsk eller bacon och rårörda lingon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".